31/3/2018
|
Magasin 3 2018
Tarte flambée med rygeost, lardo og rosmarin
Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røgede smag kan faktisk med fordel bruges i både det salte og det søde køkken som et frisk indslag og en mere nuanceret erstatning for creme fraiche. Du får her en nem opskrift med rygeost.
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ liter lunkent vand
- 500 g hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- ½ dl Løgismose sødmælksrygeost
- 1 dl creme fraiche 38%
- Salt og peber
- Frisk rosmarin
- Lardo , spegeskinke eller andet charcuter
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Step 2. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Rul pizzadejen ud, så den er helt tynd. Smør pizzadejen med et tyndt lag creme fraiche 38% og krydr med salt og peber. Smuldr ryge- ost ud over og tilsæt friskhakket rosmarin.
Step 2. Bag tarte flambée i ovnen ved ca. 220 ̊C i ca. 10 minutter, til den er sprød. Læg ganske tynde skiver af lardo, spegeskinke, chorizo eller andet charcuteri på og server straks.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...