30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med okse og dem med vildt. De er alle umamirige hyggeretter, som vi ynder.
Men har du prøvet dem uden? Dem som i stedet er fulde af gode grøntsager og proteiner fra planteriget? Her får du Løgismose kokkens vegetargryde, som er rig på ikke bare smag, men græskar, linser og svampe, der alle sammen bidrager til vitaminer, næring, god mæthed og naturligvis efterårshyggen.
Nyd gerne retten med godt brød.
Ingredienser
- 50 g Løgismose olivenolie
- 250 g gulerødder
- 150 g selleri
- 150 g løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g grønne linser
- 250 g hokkaido-græskar
- 200 g søde kartofler
- 1 håndfuld friske urter
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 150 g svampe
- 4 stk laurbærblade
- 6 stk enebær
- 10 stk peberkorn
- 120 g grønkål
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Rens gulerødder, selleri, hvidløg og svampe og skær i mindre stykker. Rens også græskar og sødkartoffel og skær i mundrette stykker.
Step 2
Hæld olivenolie i en varm gryde og tilsæt gulerødder, selleri, løg, hvidløg, svampe, friske urter, laurbærblade, enebær og peberkorn og steg i 5-10 min.
Step 3
Tilsæt grønne linser og bouillon/vand og kog under låg i 30-40 min.
Step 4
Tilsæt græskar og sødekartoffel, når linser mørner og grøntsagerne møre. Smag retten til med salt.
Step 5
Fyld en håndfuld fintsnittet grønkål i en skål og hæld den kogene gryderet henover. Servér brandvarm.
Tip
Den grønne ret er rustik og arter sig perfekt til en skovtur. Ordn alle råvarerne forinden, pak dem i poser og medbring i picnickurven.
Tip
Har du et stykke parmesanost i lommen, kan du sagtens rive osten hen over ved servering.
Tip
Brug de urter, der er tilgængelige og brug endelig rigeligt af dem.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...