Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineLandFransk vinItaliensk vinSpansk vinTysk vinAmerikansk vinØstrigsk vinPortugisisk vinNew Zealandsk vinGræsk vinDansk vinArgentinsk vinChilensk vinOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.494,-
Châteauneuf-du-Pape Blanc
- 6 stk. 1.494,-
350,-
466,67 pr. l.
6 stk.
1.494,-
249,- pr stk.
Spar 606,-
Beskrivelse
Hvide Châteauneuf-du-Pape vine er stadigvæk relativt sjælden, men mens de for nogle år siden kun udgjorde omkring 2% af produktionen og nærmest var truet på eksistensen, så er udviklingen nu vendt. Det fornemmer man på Château Mont-Redon, hvor man arbejder på at skrue op for produktionen, men det kræver jo ligesom, at man har druerne, og der er man ikke endnu. Så dette er pt. den mest efterspurgte vine hos Mont-Redon. Alt var således reserveret og allokeret ved frigivelsen.
Château Mont-Redon har altid efterstræbt elegancen i deres hvide Pave, og derfor står vinstokkene med Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc, Roussanne og Picpoul på udvalgte parceller, hvor kalkindholdet i jordbunden er særligt højt.
Høsten er manuel og der sker en soignering af klaserne ude i vinmarken, så de kan gå direkte i de pneumatiske presser, når de ankommer til vingården. Mosten nedkøles til 10-12 grader i et par døgn for bundfældning og aromaoptimering. Herefter sker der en ganske let filtrering inden temperaturen hæves til 14-16 grader, og gæringen går i gang i rustfrit stål. Gæringen varer typisk 4-5 uger, hvorefter vinen hviler på bærmen uden malolaktisk forgæring frem mod aftapningen på flaske i det tidlige forår.
Resultatet er en vin som kommer med en fornem syre, som ikke bare griber, men også omfavner den milde fylde og delikate frugt. Blomstrende og rig på ananas, melon og pirrende saftig citrus. Lige efter frigivelsen charmerende grænsende til uimodståelig, og læg dertil at den belønner bare 2-3 års tålmodighed med mere subtile aromaer i retning af honning og akacie.
Grenache Blanc er i den grad på vej tilbage på den store scene og Château Mont-Redon leverer et supergodt eksempel på hvorfor. Nyd vinen sammen med store grillede koteletter af saftigt velhængt svin, eller sammen med fine fiskeretter med ægte saucer.
Producent
Det er snart 40 år siden, at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont Redon og knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
Vi er ikke alene om vores begejstring for Château Mont Redon. Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine – overgav sig til sidst og indrømmede i 2011 at "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)".
På Château Mont Redon indså de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Chateauneuf du Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, således at Château Mont Redon - når det kommer til kvalitetsvin – er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône.
Vi er mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre og hans team på Mont-Redon har endnu engang begavet os med en Chateauneuf-du-Pape som begaver os med en forbløffende kombination af kraftfuldt bundtræk, elegance og umiddelbar charme.
Mont-Redon har været en del af Løgismose familien siden 1978, og vi bestræber os på altid at have adskillige årgange af de pavelige vine i sortiment. Se det aktuelle udvalg her.
"Take your time with the red Châteauneuf-du-Pape wines that fuse and blossom very slowly. The estate stands proudly on the high, galet stone strewn plateau of Mont-Redon in the North-West of the appellation. Quality has been on the rise recently, with the 2016 Châteauneuf-du-Pape red an outstanding ****** wine, taking me back to the glory days of the 1960s from here". John Livingstone-Learmonth - November 2020
"My experience with forward vintages here is that they age extremely well on their balance, so losing a few bottles in the cellar might yield some very pleasant surprises down the road." Josh Raynolds - Oktober 2021
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Chateauneuf-du-Pape er en historisk appellation mellem byerne Orange og Avignon i den sydlige del af Rhonedalen. I vinmarkerne med de runde, hvide sten "Galets", stortrives Grenache druen, og den bruges både solo og i kombination med sorter som Syrah, Mouvedre og Counoise i de fyldige og krydrede rødvine, appellationen er kendt for. Appellationen inkluderer også hvidvine, som ligeledes hyppigst er blends af forskellige sorter her i blandt Grenache Blanc, Rousanne, Clairette og Bourboulenc. I alt er 13 druesorter tilladt i Chateauneuf-du-Pape. Særligt rødvinene, som klart udgør den største del af produktionen, anses for at være de mest prestigefyldte i den sydlige Rhonedal, og vinene har generelt godt potentiale for udvikling i flasken.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter