Kernerugbrød
Ingredienser
- 300 g koldt vand
- 225 g Løgismose rugmel
- 125 g Løgismose knækkede rugkerner
- 100 g Løgismose kærnemælk
- 100 g hørfrø
- 100 g solsikkekerner
- 75 g øl
- 50 g Løgismose hvedemel
- 7 g salt
- 5 g gær
Sådan gør du
Step 1.
Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål, opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser.
Step 2.
Rør dejen godt sammen med en røreske eller i røremaskine: Rør 3 min. efterfulgt af 2 min. pause. Gentag 2-3 gange.
Step 3.
Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) grundigt med smør, og fordel dejen i den smurte form. Glat overfladen ud med en våd hånd.
Step 4.
Dæk formen med køkkenfilm, og lad den stå i køleskabet i min. 12 timer og maks. 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, jo mere syrlig bliver smagen.
Step 5.
Tag formen ud af køleskabet 1-2 timer, inden du skal bage brødet.
Step 6.
Varm ovnen op til 230 °C varm- luft, tag køkkenfilmen af, og sæt formen ind i den varme ovn i 10 min.
Step 7.
Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Step 8.
Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Tip
Har du et digitalt bage- termometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Mål præcis i midten af brødet – kernetemperaturen skal være 97 °C.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...