31/8/2019
|
Magasin 7 2019
Kogte krebs
Sæsonen for friske krebs er august og september og det er en af de ypperste fødevarer i sæson netop nu. Krebs tilberedes altovervejende med rigelige mængder krydderurter i en kogelage – ikke mindst dild, som går rigtig godt med krebs. Dette er også tilfældet med krebs, som købes fra frost eller i lage.
Ingredienser
- 40 friske krebs
- Et stort bundt krondild-skærme
- 4 l vand
- 1 dl salt
- 1 økologisk citron
Sådan gør du
Step 1.
Bring en gryde med vand, salt og krondild-skærme i kog.
Step 2.
Kom de levende krebs i vandet, når det er spil-kogende og lad dem koge i 3 minutter. Tag derefter krebsene op ad vandet og afkøl dem i koldt vand.
Step 3.
Hvis ikke du ønsker at servere dine krebs lune kan du lade dem afkøle helt i lagen på køl, inden servering.
Step 4.
Servér med ristet brød, citron og hjemmerørt mayonnaise.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...