15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøver ikke at kræve utallige timer indenfor i køkkenet. Tænd op i grillen, og lad festen rulle, mens maden bliver klar.
Spørger man Kasper, kokken, som bl.a. står bag maden i magasinet Klub Løgismose Vin & Mad, er dit bedste kort på hånden at have køleskabet fuld af gode grillmarinader.
Så skal du højest sende en af gæsterne efter Løgismose kylling i Netto eller forbi en fiskehandler, og middagen – til mange såvel som få – kan være klar på bare få minutter.
Ingredienser
- Marinaden til fisk
- 1 håndfuld persille
- 5 fed hvidløg
- 1 citron (revet skal)
- 6 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Marinaden til grønt
- 3 spsk honning
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk revet ingefær
- ½ chili (afhængig af styrke)
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- 1½ spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk soya
- Marinaden til frugt
- 5 spsk mørk sirup
- 2 spsk mørk Rom
- 1 bundt mynte
- ½ (skal og saft)
- 1 knivspids salt
- 50 g sukker
- Marinaden til kylling
- 1 lime (saften)
- 1 håndfuld friske koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 chili (afhængig af styrke)
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk salt
- 1½ spsk mørk sirup
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Marinaden til fisk
Blend alle ingredienserne og smør på fisk, rejer eller blæksprutte.
Marinaden til grønt
Blend alle ingredienserne og smør på f.eks. broccoli, blomkål eller et kvart spidskål.
Marinaden til frugt
Blend alle ingredienserne og smør på ananas, fersken eller blommer.
Marinaden til kylling
Blend alle ingredienserne og gnid på kyllingen (lad gerne kyllingen trække med marinaden).
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...Salade chèvre chaud
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...