17/5/2024
|
Magasin 3 2024
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskysten i Mexico og er en blanding mellem klassiske bløde tacos og quesadillas, og som oversat fra spansk betyder Gyvenørens taco. Et navn, som på bedste vis antyder den lille tacolegende, som forlyder, at den blev skabt tilbage i halvfemserne af en lille skaldyrrestaurant i kystbyen Mazatlan for at imponere den daværende guvernør, der havde kastet sin kærlighed på sin hustrus tacos med rejer.
Siden da er opskriften blevet versioneret afhængig af smagspræferense, men til stede er altid rejer og masser af smeltet ost.
Her får du vores koks bedste bud på Taco Gobernador på løgismosesk
Ingredienser
- Fyld
- 200 g store tomater
- ½ gul peber
- ½ grøn peber
- 2 fed hvidløg
- 200 g store rejer pillet og renset
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 125 g mozzarella
- Servering
- Små Tortillas
- 200 g Løgismose creme fraiche 18%
- Pico de Gallo – find opskriften på Løgismose.dk
Sådan gør du
Fyld
Step 1. Skær de store tomater i kvarte, fjern kernerne og skær derefter tomaterne i tern.
Step 2. Rens gul og grøn peber fra kerner og skær i strimler. Hak hvidløg fint. Pil de store rejer og skær i mindre stykker.
Step 3. Opvarm olivenolie på en pande og steg rejerne hårdt. Tilsæt peberfrugt, tomattern og hvidløg efter cirka 1 minut. Steg fortsat hårdt, indtil peberfrugterne er blevet lidt bløde. Tilsæt koriander og smag til med salt. Køl af.
Step 4. Dræn mozzarella godt for væske, træk i mindre stykker og vend i grøntsagerne, når rejer og grøntsager er kolde. Stil på køl til brug.
Servering
Step 1. Pensl den ene side af en tortilla og læg den olierede side på en mellemvarm tør pande eller gerne grillen. Placér en skefuld af grøntsagsblandingen her på og lad stege lidt. Fold tortilla på midten, når osten begynder at smelte lidt, så den tager form som en halvcirkel. Det ligner en mini-quesadilla
Step 2. Servér med pico de gallo og Løgismose creme fraiche.
Tip
Hvis du ønsker mere spice, så tilsæt endelig chili eller jalepeños.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...