Maison Louis de Grenelle
2 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Maison Louis de Grenelle
Maison Louis de Grenelle ligger lidt gemt væk oppe bag det imponerende slot i Saumur. En lang lav lidt medtaget bygning i Rue Marceau, en gårdsplads og en nyere bygning med udstilling, butik og mulighed for at smage. Det ser ikke ud meget, men i gavlen på den flade bygning finder man porten ned til herlighederne. De underjordiske kældre forbundet af næsten 3 kilometer snoede gange hugget ud i de porøse Tuffeau-klipper og millioner af flasker, som tålmodigt venter både et, to, tre og fire år på langsomt at blive rejst til lodret position, så bundfaldet kan blive skudt bort og kapslerne kan blive erstattet at Champagnepropper.
Når det kommer til bobler, er Saumur den vigtigste by langs Loire-floden. Det er her hovedparten af de efterhånden flere end 25 mio. flasker produceres og det er her vi finder en stribe producenter som har fået så stor succes, at de for længst er blevet solgt til de store spillere i vinindustri. Der har også været bud efter Maison Louis de Grenelle, men de har ind til videre pænt sagt tak, men nej tak, måske fordi det ville blive alt for kompliceret at værdifastsætte og helt lavpraktisk sælge deres ret unikke forretningsmodel, der er funderet på partner- og venskaber.
150 år har familien bag Louis de Grenelle på bagen, men det var først i 1976 at den 3. generation i skikkelse af Hubert Bodet trods alle advarsler valgte at investere i de gamle lange gange under Rue Marceau, at det for alvor begyndte at handles om bobler, og vi skal frem til 2006, før det moderne Louis de Grenelle begynder at tage form, da 4. generation i skikkelse Françoise Flao ansatte den unge visionære Guillaume Poitevin som Maître du Chais.
Guillaume Poitevin fik grønt lys til at besøge en række vinbønder med interessant parceller langs Loirefloden og med sig havde han et tilbud om en slags partnerskab, hvis de ville med på en rejse frem mod mindre kemi, større bæredygtighed og til sidst økologi. Guillaume skulle fungere som en slags konsulent og være med ind over både arbejdet i vinmarken, fastlæggelsen af høsttidspunktet, og til sidst skulle han også være assisterende vinmager for at sikre, at alle partnerne producerede vine, der kunne fungere som fremragende base for mousserende Saumur og Crémant de Loire.
Foreløbig har 24 vinbønder, som tidligere solgte til Gratien & Meyer, Maison Veuve Amiot og flere andre takket ja til samarbejdet, og det har betydet, at Guillaume Poitevin angiveligt er blevet et af de travleste mennesker i Saumur under og efter høsten.
Alle basisvinene produceres i rustfrit stål på de respektive vingårde, og da Guillaume dikterer at frugten skal presses meget nænsomt, ligger man ofte både 20 og 30% under de tilladte mængder. Vinene modner sur Lie på vingårdene indtil de fra januar og helt frem til september efter en sindrig plan begynder de så at ankomme til Maison Louis de Grenelle hvor de forskellige cuvéer sammenstikkes og får deres tirage.
Guillaume er tilhænger af den diversitet, som de vekslende årgange bringer, så den såkaldte ”Vin de Reserve” (vine fra tidligere årgange) er ikke en del af agendaen, og når Champagne propperne til sidst skydes på plads, er han direkte fedtet med sin dosage, hvilket betyder, at vinene selvom de benævnes Brut i virkeligheden er Extra Brut.
Maison Louis de Grenelle blev en del af Løgismose familien i foråret 2022. Du finder vores aktuelle vine fra Grenelle her