11/11/2020
|
Løgismose i Netto
Grahamsbrød
Alle kender vi det klassiske hvide franskbrød. Det er skønt, men efter vores mening må brød af og til dog gerne smage af mere, hvorfor vi anvender grahamsmel og manitobamel i disse brød. Løgismose Grahamsmel er fuldkornshvedemel malet på stenkværn, hvor kim og skaldele er bevaret. Resultatet er et brød med mere smag, struktur og fylde.
Ingredienser
- 500 g koldt vand (5 dl)
- 440 g Løgismose manitoba hvedemel
- 90 g Løgismose grahamsmel
- 1 spsk salt
- 7 g gær
Sådan gør du
Step 1
Opløs gæren i vandet og rør sammen med resten af ingredienserne undtagen salt. Rør sammen ved medium hastighed i 10-15 min.
Step 2
Tilsæt salt, og rør videre ved høj hastighed i ca. 5 min., til dejen slipper skålen.
Step 3
Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 30 min., og sæt den herefter overdækket på køl til dagen efter.
Step 4
Tænd ovnen på 240 °C – lad bagepladen blive i ovnen (hvis du har en bagesten, er det endnu bedre).
Step 5
Form 1 rundt brød af dejen, og lad det hvile, til ovnen er varm.
Step 6
Læg brødet på den varme bageplade eller -sten beklædt med bagepapir, og bag det i 40 min., eller til det lyder hult, når du banker det let på bunden.
Step 7
Lad brødene hvile 20 min., inden du skærer det.
Tip
Du kan med fordel tilsætte ca. en dl syrnet mejeriprodukt, som kærnemælk eller tykmælk, til dejen, når du bager med grahamsmel, da mælkesyrebakterierne er med til at holde på fugtigheden i brødet og giver en dejlig let-syrlig smag.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...