15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sine spæde, lyse farver, og smagen er der heller ikke en finger at sætte på – glæd dig til en fin harmoni af små kødfulde rejer og en hjemmepisket mayonnaise, som får kant og let røget syre fra den grillede citron.
Ingredienser
- 100 g pillede fjordrejer
- 2 skiver godt surdejsbrød
- ½ citron
- 1 æggeblomme
- 1 tsk dijonsennep
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Dild til pynt
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Grill citronen på ‘kødsiden’ til den er mørkebrun og lad den køle ned.
Step 2
Pisk æg og sennep til en homogen masse og pisk smagsneutral olie i lidt efter lidt, til det tager form som en mayonnaise. Du kan evt. bruge en stavblender. Smag mayonnaisen til med saft fra den grillede citron og salt.
Step 3
Grill brødet og dryp med en smule olivenolie.
Step 4
Dut en små klatter af mayonnaise på brødet, Anret rejerne oven og pynt med dild.
Tip
Kølig, saftig rosé sammen med sødmefulde, friskpillede fjordrejer er vel noget nær et match made in heaven – både hvad angår gane og ambiance.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...Grøn risotto med spinat og ramsløg
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...