Konditorens rugbrød
Med surdej og hele kerner
Ingredienser
- 300 g vand
- 300 g rugkerner
- 35 g græskarkerner
- 14 g salt
- 60 g rå revet kartoffel
- 15 g maltsirup
- 5 g gær
- 45 g Løgismose rugmel
- 30 g vand
- 15 g Løgismose hvedemel
- 270 g surdej
Sådan gør du
Step 1.
Bring vandet i kog og hæld det over rugkerner, græskarkerner og salt. Lad det stå, til det er koldt – gerne til næste dag.
Step 2.
Tilsæt revet kartoffel, maltsirup, gær, rugmel og vand til de iblødsatte kerner og rør godt rundt. Tilføj surdej og hvedemel, rør rundt og hæld dejen i en smurt form.
Step 3.
Bag rugbrødet ved 180 °C i 45 minutter.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...