15/2/2024
|
Magasin 1 2024
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som spaghetti med et hav af havets frugter.
Vælg fisk og skaldyr i sæson, og spørg gerne fiskehandleren, hvad netop er kommet i havn med fiskekutteren – særligt blæksprutter har vi mange af i de danske farvande, imens muslinger er gode til pastaretter, da de afgiver væske og en masse smag til saucen.
Ingredienser
- 2 kg blandede muslinger f.eks. vongole og blåmuslinger
- 300 g tiarmet blæksprutte
- 200 g jomfruhummerhaler eller jomfruhummere
- 3 fed hvidløg
- 2 stk squash
- 1 håndfuld hakket bredbladet persille
- 60 g olivenolie
- Tagliolini
Sådan gør du
Skaldyr og fisk
Step 1. Put vongole-muslinger i koldt saltvand i minimum en time. Vend rundt indimellem.
Step 2. Træk skægget af blåmuslingerne og skyl dem i koldt vand.
Step 3. Rens blæksprutterne og skær kappen i tynde ringe. Del armene og skær vingerne i tynde skiver.
Step 4. Soigner jomfruhummerhalerne.
Step 5. Pil hvidløg og knus med bredsiden af en kniv. Steg dem gyldne i en gryde i halvdelen olivenolien.
Step 6. Tilsæt vongole-muslinger, kog dem i ca. 3-4 minutter, tag dem op og sæt til side. Tilsæt derefter blåmuslinger til gryden, kog dem i ca. 4-5 minutter, tag dem op og sæt til side.
Step 7. Sigt bouillonen i gryden for sand og gem.
Step 8. Pil muslingerne ud af skallerne. Gem dog gerne et par stykker af hver i skallerne, da de er så smukke i den færdige ret.
Step 8. Varm en stor sauterpande med olivenolie og tilsæt blæksprutter og jomfruhummer. Steg ved jævnlig omrøring i ca. 4-5 minutter. Sluk for varmen, tilsæt muslingebouillon og muslinger til panden og sæt til siden til servering.
Tagliolini
Step 1. Hæld mel og æg i en skål og rør til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time, men gerne 1 døgn.
Step 2. Del pastaen i fire dele og rul ud til lange pastaplader på en pastamaskine til ønsket tykkelse. Start fra tykkeste niveau.
Step 3. Fordel pladerne i længder af 20-30 cm, vend i rigeligt med mel og kør igennem pastamaskinens klinge til tagliolini.
Step 4. Vend pastastrimlerne i rigeligt med mel og ryst overskydende mel af. Fordel i mindre bunker og stil til side et tørt og gerne køligt sted indtil brug.
Step 5. Skræl skallen af squash med et juliennejern. Du kan også brug en tyndskræller og efterfølgende en kniv til at skære skallen i pastalignende strimler.
Servering
Step 1. Kog let saltet vand op i en stor gryde.
Step 2. Varm panden med skaldyr og bouillon op igen.
Step 3. Kog pasta og skal af squash i ca. 2-3 minutter, når vandet koger, og overfør derefter pastaen til panden sammen med cirka 1 dl pastavand.
Step 4. Slyng panden rundt, og lad pastaen tilberede endeligt færdigt heri. Er saucen for tynd, kan du drysse lidt hvedemel i, indtil ønskede konsistens er opnået.
Step 5. Servér straks med et drys persille.
Tip
Hvis du ønsker at servere hele jomfruhummere, kan du koge dem i pastavandet, inden pastaen koges.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...