1/3/2021
|
Magasin 2 2021
Côte du Boeuf af Aubrac-kvæg med kartoffelrösti og portvinssauce
I opskriften her er det den storslåede Côte du Boeuf, som får kærlig kokke-behandling og serveres med sprød rösti og klassisk hjemmelavet portvinssauce – og selvfølgelig et godt glas rødvin til.
Ingredienser
- 1 stk Côtes du Boeuf
- Hvidløg til stegning
- Timian til stegning
- 1 kg bagekartofler
- 2 hele skalotteløg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 3 kviste timian
- 2 dl okse-demiglace
- 1 dl Ruby Portvin
- 1 dl Løgismose crème fraîche
- Dijon sennep
- Syltede Madagaskar peperkorn
- Groftkværnet peber
- Salt
Sådan gør du
Côte du Boeuf
Step 1. Læg bøffen på højkant på en varm pande og steg fedtet sprødt. Der skal gerne smelte så meget fedt af kødet, at det er muligt at brune resten af bøffen i dette.
Step 2. Tilsæt timiankviste og hele hvidløg med skal.
Step 3. Kom kødet på en rist, når det er brunet fint på alle sider og steg det færdigt i ovnen ved 200 °C i 15-20 min alt efter tykkelse.
Step 4. Lad kødet trække mindst 20 min efter stegning, før du skærer det fra benet og laver tykke skiver skåret på tværs af kødfibrene.
Rösti
Step 1. Lav rösti og sauce mens kødet er i ovnen. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et råkostjern. Vrid de revne kartofler i et rent viskestykke, så væsken presses ud og kartoflerne bliver så tørre som muligt. Vend dem herefter med de finthakkede skalotteløg, hvidløg og timian og smag til med salt og peber.
Step 2. Kom kartoflerne på en varm pande med olie og smør og steg dem gyldne på den ene side ved medium varme. Vend herefter röstien ud på et grydelåg eller en tallerken og steg den på den anden side til den er gennemstegt.
Portvinssauce
Step 1. Reducér portvin i en kasserolle til ca. det halve og tilsæt herefter okse-demiglace og kog ind til passende konsistens. Smag til med grønne peberkorn, groftkværnet sort peber og dijon-sennep.
Step 2. Montér saucen med creme fraiche og koldt smør.
Tip
I vores butik på Nordre Toldbod er vi stolte af at kunne tilbyde forskellige udskæringer af de eksklusive franske Aubrac-kvæg. De robuste kvæg, som også kendes som Laguiole-kvæg, stammer fra Auvergne-regionen i Sydfrankrig; et sandt mekka for gastronomer!
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...Lammekam
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...