29/4/2021
|
Magasin 4 2021
Stegte hvide asparges med rygeostsauce
Hvide asparges på ''løgismosesk'' – en udsøgt forret med de fede, hvide asparges, som stadig holder på deres sprøde konsistens, efter de har mødt den varme pande og en skefuld smør.
En af vores helt store gastronomiske kærlighedsaffærer, rygeosten, er her midtpunkt i en cremet smørsauce – en sauce du nok ikke glemmer foreløbigt, når du har smagt den.
Ingredienser
- 4 stk hvide asparges pr. person
- 200 g smør
- 2 spsk Løgismose sødmælksrygeost
- 2 dl hønsefond
- 2 stk æggeblomme
- Kørvel
- Estragon
- Citron
- Hasselnødder
Sådan gør du
Step 1
Smelt 125 g smør i en kasserolle til det bruner, skummer op og dufter af ristede nødder.
Step 2
Bland æggeblommer og rygeost sammen med en stavblender til en homogen masse.
Step 3
Hæld smørret op i hønsefonden og bring blandingen i kog.
Step 4
Skræl de hvide asparges og knæk bunden af.
Step 5
Steg asparges ved høj varme på en pande i 4-6 minutter (tip, når spidsen af en lille tynd kniv kan stikkes let igennem, er aspargesene færdige). Tilsæt en spsk. smør til panden og lad bruse op.
Step 6
Blend med en stavblender den kogende fond med smør ned i æggemassen med rygeost, til saucen er cremet og skummende. Smag til med salt og peber.
Step 7
Anret asparges med ristede hasselnødder og krydderurter og tilsæt saucen umiddelbart inden servering.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...