31/8/2022 | Magasin 5 2022
Grillet Løgismose kylling
Helstegt Løgismose kylling er et skønt måltid og tilberedes kyllingen korrekt, er resultatet uovertruffen. Denne opskrift er også oplagt at prøve på grillen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- Skrællen af en halv økologisk citron
- 3 fed hvidløg
- krydderurter , (salvie, rosmarin, estragon, timian etc.)
- 1 tsk piment d’espelette
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).
Step 2
Kom citronskal, pillede hvidløg og krydderurter ind i kyllingen.
Step 3
Smør kyllingen med olivenolie, og krydr med flagesalg og Piment d'Espelette.
Step 4
Steg kyllingen i ca. 1 time og 15 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs, og sørg for at hælde saft, fedt og olie, der lægger sig i bradepanden, over kyllingen i ny og næ. Det sikrer sprødt skind.
Step 5
Lad kyllingen hvile 15 min. før servering − det er alfa omega for en saftig og smagfuld kylling!
Andre forslag
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?