31/8/2022 | Magasin 5 2022
Grillet Løgismose kylling
Helstegt Løgismose kylling er et skønt måltid og tilberedes kyllingen korrekt, er resultatet uovertruffen. Denne opskrift er også oplagt at prøve på grillen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- Skrællen af en halv økologisk citron
- 3 fed hvidløg
- krydderurter , (salvie, rosmarin, estragon, timian etc.)
- 1 tsk piment d’espelette
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).
Step 2
Kom citronskal, pillede hvidløg og krydderurter ind i kyllingen.
Step 3
Smør kyllingen med olivenolie, og krydr med flagesalg og Piment d'Espelette.
Step 4
Steg kyllingen i ca. 1 time og 15 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs, og sørg for at hælde saft, fedt og olie, der lægger sig i bradepanden, over kyllingen i ny og næ. Det sikrer sprødt skind.
Step 5
Lad kyllingen hvile 15 min. før servering − det er alfa omega for en saftig og smagfuld kylling!
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...