31/8/2022 | Magasin 5 2022
Grillet Løgismose kylling
Helstegt Løgismose kylling er et skønt måltid og tilberedes kyllingen korrekt, er resultatet uovertruffen. Denne opskrift er også oplagt at prøve på grillen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- Skrællen af en halv økologisk citron
- 3 fed hvidløg
- krydderurter , (salvie, rosmarin, estragon, timian etc.)
- 1 tsk piment d’espelette
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).
Step 2
Kom citronskal, pillede hvidløg og krydderurter ind i kyllingen.
Step 3
Smør kyllingen med olivenolie, og krydr med flagesalg og Piment d'Espelette.
Step 4
Steg kyllingen i ca. 1 time og 15 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs, og sørg for at hælde saft, fedt og olie, der lægger sig i bradepanden, over kyllingen i ny og næ. Det sikrer sprødt skind.
Step 5
Lad kyllingen hvile 15 min. før servering − det er alfa omega for en saftig og smagfuld kylling!
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...