1/6/2021
|
Magasin 5 2022
Nye danske kartofler med fjordrejer, friskost og citronverbena
Den danske sommer er et sandt råvare-mekka, som særligt frister fra det grønne rige.
Her tager vores kok de nye danske kartofler under nænsom behandling med en opskrift, som udgør en herlig forret eller frokost på en sommerdag.
Vil du have flere rejer for pengene kan du købe fjordrejer med skal, sætte dig om et bord i godt selskab, skænke hvid eller rosé i glassene og rejerne er pillet førend I har set jer om; husk blot at have en ekstra flaske vin på køl til servering – den første har det på magisk vis med at fordufte mens rejerne pilles.
Ingredienser
- 500 g nye, små danske kartofler
- 120 g pillede fjordrejer
- 100 g friskost
- 1 bundt citronverbena
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdig under låg.
Step 2
Smag fjordrejerne til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Anret halve eller kvarte kartofler i en dyb tallerken med brud af friskost, fjordrejer og citronverbena. Afslut med citronverbena-blade, olivenolie og evt. andre friske urter.
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...