30/6/2021
|
Magasin 6 2021
Fjordreje-madder med grillet citron-mayo
En delikat lille snack-servering til den iskolde gin & tonic. De små madder er både visuelt stimulerende med sine spæde, lyse farver, og smagen er der heller ikke en finger at sætte på – glæd dig til en fin harmoni af små kødfulde rejer og en hjemmepisket mayonnaise, som får kant og let røget syre fra den grillede citron.
Ingredienser
- 100 pillede fjordrejer
- 12 små stykker brød
- ½ citron
- 1 æggeblomme
- 1 tsk dijonsennep
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk god olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1.
Grill citronen på ‘kødsiden’ til den er mørkebrun og lad den køle ned.
Step 2.
Pisk æg og dijon-sennep til en homogen masse og pisk olien i lidt efter lidt, til det tager form som en mayonnaise.
Step 3.
Smag til med saft fra den grillede citron og naturligvis salt.
Step 4.
Grill brødet og dryp med en smule olivenolie.
Step 5.
Dut en klat mayonnaise på hvert brød og anret rejerne samt lidt urter på toppen af dem.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...