30/6/2021 | Magasin 6 2021
Fjordreje-madder med grillet citron-mayo
En delikat lille snack-servering til den iskolde gin & tonic. De små madder er både visuelt stimulerende med sine spæde, lyse farver, og smagen er der heller ikke en finger at sætte på – glæd dig til en fin harmoni af små kødfulde rejer og en hjemmepisket mayonnaise, som får kant og let røget syre fra den grillede citron.
Ingredienser
- 100 pillede fjordrejer
- 12 små stykker brød
- ½ citron
- 1 æggeblomme
- 1 tsk dijonsennep
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk god olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1.
Grill citronen på ‘kødsiden’ til den er mørkebrun og lad den køle ned.
Step 2.
Pisk æg og dijon-sennep til en homogen masse og pisk olien i lidt efter lidt, til det tager form som en mayonnaise.
Step 3.
Smag til med saft fra den grillede citron og naturligvis salt.
Step 4.
Grill brødet og dryp med en smule olivenolie.
Step 5.
Dut en klat mayonnaise på hvert brød og anret rejerne samt lidt urter på toppen af dem.
Andre forslag
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave.
Østers med råsyltede havtorn og puffede ris
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler...
Østers med friteret brødkrumme
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler...