27/8/2017 | Løgismose i Netto
Gourmetkylling bagt i ovn
En hverdagshelt - Løgismose kyllingen - som her får lov at hygge sig i ovnen. Resultatet er et enkelt hverdagsmåltid med masser af velsmag.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 1 citron skåret i kvarte
- Krydderurter (timian, persille eller rosmarin)
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sæsonens grøntsager (beder, gulerødder, kartofler, peberfrugt, blomkål og lignende)
- Hele skalotteløg
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 235 °C. Fyld evt. kyllingen med en citron skåret i kvarte, tillige med en dusk omhyggeligt skyllet persille, rosmarin eller timian.
Step 2.
Pensl kyllingen omhyggeligt over det hele og krydr den med frisk kværnet sort peber og salt krystaller, som f.eks. Maldon Havsalt over det hele. Riv herefter, ved hjælp at et microplane, den gule skal af en økologisk citron ud over kyllingen. Drej hele tiden citron så du undgår den bitre hvide hinde.
Step 3.
Sæt kyllingen i ovnen og lad den tage farve i 15 min. Skru herefter ned til 180 °C og lad den stege yderligere 35 min. Tag herefter kyllingen ud og lad den hvile mindst 20 min. Skru ovnen op på allerhøjeste temperatur, når hviletiden omtrent er til ende og sæt kyllingen i ovnen ca. 5 til 7 min. Skær herefter kyllingen ud.
Tilbehør
Step 1. Imens kyllingen steger, bag evt. sæsonens eller dine favoritgrøntsager
Step 2. Hold det simpelt kun med hele skalotteløg. Smut løgene, imens kyllingen hviler. Krydr de smuttede skalotter og varm dem med, når kyllingen varmes i ovnen.
Tip
En ting er at have en god kylling, der har levet et godt liv og hvis gode liv, vi heldige kartofler kan få lov til at nyde, en anden ting er, at give den et anstændigt eftermæle. Køb gerne din Løgismose Gourmet kylling dagen før den skal bruges. Pak den ud af emballagen og placer den i køleskabet på en tallerken og lad den tørre natten, over så skindet bliver helt tørt.
Tip
Retten går godt i selskab med denne økologiske Chianti Classico fra Badia a Coltibuono
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...