27/8/2017
|
Løgismose i Netto
Gourmetkylling bagt i ovn
En hverdagshelt - Løgismose kyllingen - som her får lov at hygge sig i ovnen. Resultatet er et enkelt hverdagsmåltid med masser af velsmag.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 1 citron skåret i kvarte
- Krydderurter (timian, persille eller rosmarin)
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sæsonens grøntsager (beder, gulerødder, kartofler, peberfrugt, blomkål og lignende)
- Hele skalotteløg
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 235 °C. Fyld evt. kyllingen med en citron skåret i kvarte, tillige med en dusk omhyggeligt skyllet persille, rosmarin eller timian.
Step 2.
Pensl kyllingen omhyggeligt over det hele og krydr den med frisk kværnet sort peber og salt krystaller, som f.eks. Maldon Havsalt over det hele. Riv herefter, ved hjælp at et microplane, den gule skal af en økologisk citron ud over kyllingen. Drej hele tiden citron så du undgår den bitre hvide hinde.
Step 3.
Sæt kyllingen i ovnen og lad den tage farve i 15 min. Skru herefter ned til 180 °C og lad den stege yderligere 35 min. Tag herefter kyllingen ud og lad den hvile mindst 20 min. Skru ovnen op på allerhøjeste temperatur, når hviletiden omtrent er til ende og sæt kyllingen i ovnen ca. 5 til 7 min. Skær herefter kyllingen ud.
Tilbehør
Step 1. Imens kyllingen steger, bag evt. sæsonens eller dine favoritgrøntsager
Step 2. Hold det simpelt kun med hele skalotteløg. Smut løgene, imens kyllingen hviler. Krydr de smuttede skalotter og varm dem med, når kyllingen varmes i ovnen.
Tip
En ting er at have en god kylling, der har levet et godt liv og hvis gode liv, vi heldige kartofler kan få lov til at nyde, en anden ting er, at give den et anstændigt eftermæle. Køb gerne din Løgismose Gourmet kylling dagen før den skal bruges. Pak den ud af emballagen og placer den i køleskabet på en tallerken og lad den tørre natten, over så skindet bliver helt tørt.
Tip
Retten går godt i selskab med denne økologiske Chianti Classico fra Badia a Coltibuono
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...