4/12/2022 | Løgismose i Netto
Brunede kartofler
Ingredienser
- 750 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 25 g Løgismose smør
- 125 g sukker
- ½ dl vand
Sådan gør du
Step 1. Tænd godt op for en pande (der kan rumme kartoflerne, så de kan ligge i ét lag)
Step 2. Hæld sukker på. Rør ikke i sukkeret, før det er helt smeltet. Hav toldmodighed. (Sving evt. panden let, hvis karamellen bliver meget brun i bunden af panden)
Step 3. Når sukkeret er helt opløst og karamelliseret til en mørkgylden farve tilsættes smørret. Sving panden rundt, til smørret er smeltet ind i karamellen.
Step 4. Hæld straks kartoflerne på panden. Hæld vand ved og lad det bruse op. Lad panden stå i 4-5 min. før du vender kartoflerne rundt i karamellen.
Step 5. Kog karamellen ind. Det tager ca. 15 min. vend kartoflerne forsigtigt undervejs.
Step 6. Sluk for panden, når karamellen er blevet tyk og kartoflerne glaserede hele vejen rundt.