4/12/2022 | Løgismose i Netto
Brunede kartofler
Ingredienser
- 750 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 25 g Løgismose smør
- 125 g sukker
- ½ dl vand
Sådan gør du
Step 1. Tænd godt op for en pande (der kan rumme kartoflerne, så de kan ligge i ét lag)
Step 2. Hæld sukker på. Rør ikke i sukkeret, før det er helt smeltet. Hav toldmodighed. (Sving evt. panden let, hvis karamellen bliver meget brun i bunden af panden)
Step 3. Når sukkeret er helt opløst og karamelliseret til en mørkgylden farve tilsættes smørret. Sving panden rundt, til smørret er smeltet ind i karamellen.
Step 4. Hæld straks kartoflerne på panden. Hæld vand ved og lad det bruse op. Lad panden stå i 4-5 min. før du vender kartoflerne rundt i karamellen.
Step 5. Kog karamellen ind. Det tager ca. 15 min. vend kartoflerne forsigtigt undervejs.
Step 6. Sluk for panden, når karamellen er blevet tyk og kartoflerne glaserede hele vejen rundt.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...