4/12/2022
|
Løgismose i Netto
Brunede kartofler
Ingredienser
- 750 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 25 g Løgismose smør
- 125 g sukker
- ½ dl vand
Sådan gør du
Step 1. Tænd godt op for en pande (der kan rumme kartoflerne, så de kan ligge i ét lag)
Step 2. Hæld sukker på. Rør ikke i sukkeret, før det er helt smeltet. Hav toldmodighed. (Sving evt. panden let, hvis karamellen bliver meget brun i bunden af panden)
Step 3. Når sukkeret er helt opløst og karamelliseret til en mørkgylden farve tilsættes smørret. Sving panden rundt, til smørret er smeltet ind i karamellen.
Step 4. Hæld straks kartoflerne på panden. Hæld vand ved og lad det bruse op. Lad panden stå i 4-5 min. før du vender kartoflerne rundt i karamellen.
Step 5. Kog karamellen ind. Det tager ca. 15 min. vend kartoflerne forsigtigt undervejs.
Step 6. Sluk for panden, når karamellen er blevet tyk og kartoflerne glaserede hele vejen rundt.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...