And orientale
Med glaserede julesalat og kompot af jordskokker
Ingredienser
- Andebryster
- 4 stk andebryster
- 1 tsk honning
- 2 dl soja
- 2 fed fintsnittet ingefær
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Jordskokkekompot
- 500 g jordskokker
- 50 g Løgismose smør
- 4 kviste timian
- 1 dl ristet sesamolie
- 1 dl olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- Salt og friskkværnet peber
- Julesalat
- 4 stk julesalat
- 20 g Løgismose smør
- 2 stk mandariner
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Andebryster
Step 1. Befri andebrysterne for sener og rids skindet. Mariner brysterne på kødsiden i honning, soja, hvidløg og ingefær i ca. 3 timer og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr skindsiden med salt og peber og læg brysterne med skindsiden nedad på en kold pande smurt med lidt olie. Steg andebrysterne ved middel varme, til skindet er sprødt og gyldent. Vend brysterne og steg dem færdige. Lad dem hvile i min. 5 minutter.
Jordskokkekompot
Step 1. Vask jordskokkerne grundigt, skrub dem med en grov børste og skær dem i halve. Bag dem i ovnen på bagepapir med smør, timian, salt og peber ved ca. 180 grader i ca. 45 minutter, til jordskokkerne er møre. Fjern timiankvistene og blend jordskokkerne, mens de stadigvæk er varme. Fortsæt med at blende og tilsæt sesamolie, olivenolie og sherryvineddike. Smag til sidst til med salt og peber.
Julesalat
Step 1. Kog julesalaterne i et par minutter i letsaltet vand, til de er møre. Husk, at de stadig skal have lidt bid. Tag julesalaterne op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Halver dem på den lange led og steg skærefladen gylden på panden i lidt smør. Tilsæt mandarinsaften og lad den koge ind til det halve. Krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra smør for at runde saucen af. Glaser julesalaten ved at hælde 1 spsk af saucen over salaten, så den bliver blank og fin inden servering.
Step 2. Anret skiver af andebryst og de halve julesalat på tallerkner og server kompotten i en skål ved siden af.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...