21/11/2017
Coq au riesling på henkogningsglas
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 flaske Riesling
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 1 stk enebær
- 1 tsk sennepskorn
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- 100 g bacon
- 1 tsk olie til at stege bacon i
- 200 g champagne
- 200 g perleløg
- 5 dl hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk maizena
- 1 stk citron saft herfra
- 1 dl Løgismose æblemost
- Salt og peber
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Del kyllingen i bryst og lår og del både bryst og lår i to stykker.
Step 2. Mariner kyllingestykkerne i 1 døgn med riesling, rosmarin, timian, enebær, sennepskorn, peberkorn og korianderfrø.
På dagen
Step 1. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem i ovnen ved 190 °C i ca. 25 minutter. Gem marinaden.
Step 2. Skær skindet af baconstykket og skær det derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen. Kog perleløgene møre i 5-7 minutter og pil dem.
Step 3. Si marinaden over i en gryde og lad den koge ind til ca. 1⁄3. Tilsæt derefter hønsefond og fløde og jævn saucen med Maizena. Smag til med citron, æblemost, salt og peber.
Step 4. Kom nu hanestykkerne, champignon, perleløg og bacon i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på.
Step 5. Bag ved varmluft 130 °C i ca. 30 minutter, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.
Servering
Varm retten i en tykbundet gryde. Servér gerne med späzle, ris, eller igen et stykke godt brød.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...