21/11/2017 |
Coq au riesling på henkogningsglas
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 flaske Riesling
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 1 stk enebær
- 1 tsk sennepskorn
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- 100 g bacon
- 1 tsk olie til at stege bacon i
- 200 g champagne
- 200 g perleløg
- 5 dl hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk maizena
- 1 stk citron saft herfra
- 1 dl Løgismose æblemost
- Salt og peber
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Del kyllingen i bryst og lår og del både bryst og lår i to stykker.
Step 2. Mariner kyllingestykkerne i 1 døgn med riesling, rosmarin, timian, enebær, sennepskorn, peberkorn og korianderfrø.
På dagen
Step 1. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem i ovnen ved 190 °C i ca. 25 minutter. Gem marinaden.
Step 2. Skær skindet af baconstykket og skær det derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen. Kog perleløgene møre i 5-7 minutter og pil dem.
Step 3. Si marinaden over i en gryde og lad den koge ind til ca. 1⁄3. Tilsæt derefter hønsefond og fløde og jævn saucen med Maizena. Smag til med citron, æblemost, salt og peber.
Step 4. Kom nu hanestykkerne, champignon, perleløg og bacon i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på.
Step 5. Bag ved varmluft 130 °C i ca. 30 minutter, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.
Servering
Varm retten i en tykbundet gryde. Servér gerne med späzle, ris, eller igen et stykke godt brød.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...