21/11/2017
Coq au riesling på henkogningsglas
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 flaske Riesling
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 1 stk enebær
- 1 tsk sennepskorn
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- 100 g bacon
- 1 tsk olie til at stege bacon i
- 200 g champagne
- 200 g perleløg
- 5 dl hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk maizena
- 1 stk citron saft herfra
- 1 dl Løgismose æblemost
- Salt og peber
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Del kyllingen i bryst og lår og del både bryst og lår i to stykker.
Step 2. Mariner kyllingestykkerne i 1 døgn med riesling, rosmarin, timian, enebær, sennepskorn, peberkorn og korianderfrø.
På dagen
Step 1. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem i ovnen ved 190 °C i ca. 25 minutter. Gem marinaden.
Step 2. Skær skindet af baconstykket og skær det derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen. Kog perleløgene møre i 5-7 minutter og pil dem.
Step 3. Si marinaden over i en gryde og lad den koge ind til ca. 1⁄3. Tilsæt derefter hønsefond og fløde og jævn saucen med Maizena. Smag til med citron, æblemost, salt og peber.
Step 4. Kom nu hanestykkerne, champignon, perleløg og bacon i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på.
Step 5. Bag ved varmluft 130 °C i ca. 30 minutter, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.
Servering
Varm retten i en tykbundet gryde. Servér gerne med späzle, ris, eller igen et stykke godt brød.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...