Oksehaler
Med knuste kartofler. Hvis du kunne tænke dig lidt grøntsager til oksehalerne, er det bedst at tilberede nogle ved siden af. De, som bruges i retten, bliver temmelig udkogte og uinteressante. retten egner sig godt sammen med lidt bagte skalotter, bagt selleri eller ristede svampe.
Ingredienser
- Oksehaler
- 2½ kg oksehaler
- Lidt Løgismose hvedemel til at vende halerne i
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- 1 stk porre
- 4 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 1 tsk enebær
- 2 stk laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- ½ flaske rødvin
- 1½ l kalvefond , ikke alt for kraftig vand
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Knuste kartofler
- 1 kg bagekartofler
- 100 g Løgismose smør
- 1 dl olivenolie
- 100 g revet parmesan
- 1 håndfuld hakket persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Oksehaler
Step 1. Vend halestykkerne i hvedemel og brun dem godt på en pande i lidt vindruekerneolie, krydr med salt og peber.
Step 2. Sauter de groftskårne grøntsager sammen med fintsnittet hvidløg, timiankviste, enebær og laurbærblade i en stor stegegryde, tilsæt derefter tomatpuréen og vend det hele godt rundt.
Step 3. Læg de brunede haler over i gryden og tilsæt rødvinen, som lige skal have lov til at koge en anelse ind, du hælder kalvefonden over. Hæld derefter vand i, til det lige dækker. Læg låg på og lad halerne simre i min. 21⁄2 time, til de er helt møre.
Step 4. Tag halerne op, sigt bouillonen og kog den ind, til den begynder at tykne, smag til med salt og peber og pisk med smør.
Knuste kartofler
Step 1. Læg kartoflerne på risten i ovnen og bag dem møre i ca. 1 time ved 200 grader. Pil skindet af og knus kartoflerne med et piskeris.
Step 2. Tilsæt i rækkefølge de øvrige ingredienser: smør, olivenolie, parmesan og persille. Smag til med salt og peber.
Step 3. Anret oksehalerne i en stor skål, eller server dem direkte fra gryden. Server de knuste kartofler ved siden af.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...