30/11/2020 | Magasin 7 2020
Braiserede oksehaler med bagt mos
Oksehaler emmer af vinter, varme og mørke aftener, og så smager de fantastisk! Vi anbefaler, at du sætter dem over ved frokosttid og tager på en længere tur i skoven. Når du er kommer hjem igen, vil der vente dig en simrende gryde fyldt af enorm velduft og færdigtilberedte oksehaler – klar til at blive serveret med bagt kartoffelmos og rødvin fra det, af mange danskere kendte, vinområde Cahors, som matcher de smørmøre oksehaler til perfektion.
Ingredienser
- 2 kg oksehaler
- 100 g bacon skåret i pæne tern
- 8 hele løg pillede og skåret i kvarte
- 250 g markchampignoner eller andre svampe skåret i halve
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 2 stk laurbærblade
- 1 l rødvin
- 1⅕ kg kartofler skrællet og skåret i mindre tern
- 100 g Løgismose smør
- 100 ml Løgismose letmælk
- Muskatnød revet
- 25 g Gruyère eller en anden ost
Sådan gør du
Oksehaler
Step 1. Tænd ovnen på 220 °C varmluft. Krydr oksehaler på alle sider med salt, peber og olivenolie og brun dem i ovnen ca. 25-35 min.
Step 2. Brun bacon af i en tykbundet gryde, tilsæt hvidløg og løg og lad dem brune let af.
Step 3. Tag orkehalerne ud af ovnen og skru oven ned til 150 °C. Kom oksehalerne i gryden og dæk med rødvin, tilsæt krydderurter. Læg låg på og kom gryden i ovnen og lad det simre i 3-4 timer, til oksehalerne er møre. Skum gerne fedt af undervejs.
Mos
Step 1. Tænd ovnen på grill på 230 °C. Kog kartoflerne møre i vand og hæld dem i et dørslag.
Step 2. Varm smør og mælk op i en kasserolle, smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Step 3. Tilsæt kartoflerne og mos med et piskeris og rør mosen glat.
Step 4. Kom mosen i et ildfast fad og drys med f.eks. Gruyère og gratinér i ovnen.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...