- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
SPRØDE OG FRISKE ROSÉVINE
Forårssolen er rosévinens bedste ven. Og det kan være farligt at dagene efterhånden er så lange, så lyse og så lune. Tørsten sætter tidligt ind, og rosévin har det med ikke at yde megen modstand ... Dyk ned i vores store udvalg af fristende rosévin, og se frem til det kølige, gnistrende sprøde glas på terrassen.
SALADE NIÇOISE & PROVENCES STOLHED
Sydfransk salat der spiller på de sammen teksturer som Gavoty rosévinen komplementerer: Sprødheden og saftigheden fra salaten, fedmen fra ægget, de olierede og bitre sorte oliven samt de salte ansjoser spiller roséen op til. Den korte skindkontakt i vinen giver ikke kun farve, men også en lettere tanninstrukter, som man kender fra rødvine, der er med til at give hele oplevelsen kant og karakter og samtidig en forfriskende og finesserig oplevelse med den umamispækkede salat.
MODERNE REJECOCKTAIL & VIN-MATCH
Côteaux d'Aix-en-Provence fra Domaine d'Eole er den oplagte følgesvend til rejecocktail. Rosévinen har en forfriskende og krydret stil, der håndterer alt fra sødmen i rejerne og tomaterne til citronens syrespark og hvidløgets skarpe kant. En god kombination, der trækker retten i en lettere og friskere retning.
SAINT MAX
Nyd Côtes de Provence Rosé Saint Max og drøm dig til lys, skønhed og rosé i rigelige mængder. Læs tidligere vinskribent Signe Wulffs rejseguide til vin og mad i Provence og forelsk dig i regionens mange attraktioner for mad- og vinelskere.
Sådan laver man rosévin
Hvordan får rosévinen sin farve og hvilke druer bruger man? Læs tidligere Chef Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg artikel om, hvordan rosévin produceres.