- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
VINVIDEN
SÅDAN ÅBNER DU CHAMPAGNEN
Læs med og lær, hvordan du på bedste vis åbner op for de berusende bobler.
8. november 2017
Champagne og andre mousserende vine åbnes ved, at man løsner ståltråden, tager godt fat om proppen med venstre hånd og holder tommelfingeren ovenpå proppen.
Med højre hånd tager man fat om flasken bund, så håndfladen er under selve bunden. Det er højre hånd under bunden, der herefter skal drejes, så flasken drejer.
Venstre hånd om proppen skal holdes fast og konstant og kontrolleret følge proppen opad, som den løsner sig. Til slut skal den blot give et lille ”hvisk”, når den forlader flasken helt. Er man venstrehåndet, byttes om på placeringen af de to hænder.
Ryst aldrig flasken før servering og sørg for, at flasken er godt afkølet, gerne ned til ca 7 grader, når den åbnes.
VAFLER MED PARMASKINKE OG TAPENADE
Du kender dem fra det søde køkken, hvor de serveres med puddersukker og solbærmarmelade – disse serveres som aperitif og nydes med et glas perlende Diebolt. Vaflerne toppes her med parmaskinke af god kvalitet og tapenade, men du må gerne snuppe idéen og toppe med lige det, du har lyst til. Så længe vaflerne nydes med Champagne.